Wednesday, September 8, 2010

Ucapan raya buat semua


Hari Raya dah dekat. Persiapan pun hampir siap. Kuih muih main tunjuk selagi boleh. Lauk pauk malam raya baru masak sebab baru terasa kemeriahan.

Mercun, bunga api dah berdentam dentum, menyala nyala sana sini. Pelita dah mula menghiasi rumah rumah ribuan manusia. Sunguh meriah.


Disini, saya nak menyusun sepuluh jari memohon maaf atas segala kesilapan saya terhadap semua. Ya, saya tahu bukan hanya Hari Raya boleh minta maaf, sangat klise kan, sebab hari lain pun boleh juga. Tapi tak salah kan. So, saya akui saya banyak buat silap samada sedar atau tak sedar sebab saya hanyalah manusia biasa yang sering melakukan kesilapan.

Kalau ada saya termengata, termengutuk, terbuat sakit hati, terkasar bahasa, termelawak melebih, tersepak, terterajang, atau ter ape ape pun, silalah maafkan saya. Kosong kosong lah ye. Lepas raya baru kita kira balik.

Buat semua rakan rakan, pembaca setia blog hingusan nie, stalker stalker, followers, saya ucapkan :

 SELAMAT HARI RAYA
MAAF ZAHIR DAN BATIN


Sesiapa orang Taiping, jemputlah datang ke rumah yang sentiasa open. Yang bukan orang Taiping pun nak datang boleh juga. Kedatangan anda semua amatlah dialu alukan ye.
" Di sana apakah ertinya Syawal
Tangisan dan rintihan tiada henti
Alangkah hibanya di Aidilfitri
Buminya bagai ambal duri
Mari puji memuji kepada tuhan
Titis kasihnya melimpah seluruh alam
Mari puji memuji tuhan yang ESA
Insafi nikmat di beri di hari raya " ~ Siti Nurhaliza, Anugerah Aidilfitri


Ps : Sangat panjang ucapan ini. Ada spagethi, makaroni dan macam macam. Lalalala~~~

3 comments:

kau nak kata apa.silakan.