Friday, February 17, 2012

Hijab and Salam.

Aku tau video nie dah lama. Cuma aku baru terperasan video nie itupun sebab terpandang di wall facebook. Nak buka tengok, line internet agak lembab, so lambat buffer.

Mujurlah broadband dah bayar lepas seminggu barula laju sikit internet setelah pakai broadband.





By the way, i want to thank this little girl sebab buat video nie. Aku pun mula terfikir balik lepas dengar apa yang dia cakap. Aku paling suka bila dia kata " We wear hijab just because of Allah." Simple. Dulu aku selalu cakap, mujurlah aku sekolah dekat sekolah yang wajibkan pakai tudung, kalau tak, faham-faham sendiri la ye. Now, aku dah kene ubah mind setting aku yang aku berhijab sebab Allah :) and aku still dalam proses memperbaiki diri aku supaya jadi seorang yang lebih baik :)





Oh, terima kasih juga kat this guy yang cerita pasal salam. Ok, girls and boys, after this jika terjumpa marilah sama-sama kita memberi salam even to strangers. Bukan salam yang Assalammaulaikum tu je, salam sejahtera pun boleh untuk yang non muslim. Maybe dengan salam yang kita bagi tu, banyak kawan yang kita dapat kenal. Kalau segan sangat, senyum pun takpe. Senyum tu kan sedekah :)




So, let's improve ourselves ok :)

1 comment:

  1. yeap2. lillahita'ala :)

    ps : lame tak singgah sini! :D

    ReplyDelete

kau nak kata apa.silakan.