Friday, June 18, 2010

Lost of Tambun

Fine. Aku baru terbaca something notes yang member aku post dekat FB.
Siti Fatimah, aku pinjam kata kata kau ok.

lost world of tambun..for those yg pernah pergi tmpat tue, now ada new rules yg buat ktorg whole famili sgt shock waktu nk buat pembayaran dkt kaunter 'lost word of tambun' tu. attention to all muslim 'TUDUNG ARE NOT ALLOWED' to enter wet park. only cap for swimming. (cap only cover ur hair) itu baru tdg..bygkan pakaian yg laen. dats for ktorg yg perempuan2 nie..LONG PANTS pon x dibenarkan jgk untuk adik, abg ipar dan para kaum adam yg laen. tp tight dgn short pants dibenarkan. worth it ke if byr for whole price tp hanya dry park yg ktorg boleh maen. dh g twice tmpt tue b4 nie tp masalah nie x pernah timbul. rs marah n sedih, sebagai penduduk tetap negara malaysia nie yg kononnya agama islam sebagai agama rasmi tetapi hak kita dinafikan. berada di negara sendiri tetapi seolah2 pergi melancong ke oversea. akhirnya destinasi kami bertukar ke lata kinjang dan gua tempurung..benarlah, manusia hanya merancang tp Allah yg menentukan..

Wut the hell is that. Macam haram je aku baca. Memang aku tak pernah jejak pon kat situ but ade juga rasa ingin jejak. Tapi bila da terbit new rules nie macam agak terkejut la kan. Tak tahu plak sampai pihak pengurusan sanggup make rules yang sebegitu rupa. Malaysia negara islam. Maybe not anymore.

11 comments:

  1. seriously? tak pernah pulak pegi sana.

    ape laa nak jadi..

    ReplyDelete
  2. barine,

    tulaa. mcm x pecaya kan.

    ReplyDelete
  3. ni hangin satu badan!!! asal lak jadi macam tu?? publish je kat paper biar x de sapa nak pegi!

    ReplyDelete
  4. betul ker ? aduhh.
    cancel plan lah mcm ni. haihhh.
    cilaka betoi.

    ReplyDelete
  5. cawal,

    plan nk pegi weekend nie la tu

    ReplyDelete
  6. huh? biar betul?? cube try pegi.. mcm pelik je

    ReplyDelete
  7. abg boy,

    maybe nnt nk try pegi.
    nak tgk it is true or just another propa.

    ReplyDelete
  8. owhhh..
    where is this place ek??
    terok tol!

    ReplyDelete
  9. haha. bukan weekend nii. entah weenkend ke berapa tak tau lahh. tp plan tu ada. hahaha

    ReplyDelete

kau nak kata apa.silakan.